luni, 2 mai 2016

SARATELE CU BRANZA SI CHIMEN

Ce film avem pentru seara asta? Film avem, fara doar si poate, dar la film ce avem? Ce rontzaim? Ca mandibula are Parkinson non-stop si desi ochii-s lipiti de ecran ca niste ventuze, mana, scapata de sub controlul mintii, face ce vrea ea si tot cotrobaie, doar, doar da peste ceva... crocant, cald si mult. Deci crocant am zis, da? Ei, atunci crocant sa fie. Si mai ales rapid, ca-ncepe filmul. Da, avem ceva asa, calde, rapide, crocante de te umpli pe piept de seria a doua, adica te mai satiuri o data cu firimiturile.

SARATELE CU BRANZA SI CHIMEN



INGREDIENTE
- 350 ml de lapte
- 150g de unt topit
- 100g telemea
- 300g de faina
- o lingurita de amoniac
- 1/2 lingurita de sare
- 1 si 1/2 lingura de chimen

PREPARARE
Intr-un bol incapator se toarna o parte din lapte, cca 200 ml

Se adauga tot untul topit... de dorul meu

Rade toata telemeaua. Fara degete, da?

Ploua cu faina... toate la gramada

Am-oniu sau n-am oniu?
This is the question!

Ca sarea-n... SARATELE!!!

OZN -ul de data asta nu "adopta", ci las toata cantitatea de chimen

Si acu', baga o sarba si o hora printre ele.

Se mai adauga un pic laptic,

apoi zapaceala finala.

Gata de turtit?

Cca 30 secunde, dar treaba difera in functie de scula de... tortura.

Stiu ca arzi de nerabdare, dar si astea ard, asa ca... 
bagare de seama, inainted e bagare in gura.

Las-o la racit si rabda inca un pic.

Fa turnul din Babilon.

Acu', da drumul la film, ca de rontait ai ce.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu: